Κοτοκαροτόπιτα σε σφολιάτα
Βάζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα, το καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη κατσαρόλα και κρατάμε τον ζωμό για άλλη χρήση (σάλτσες, σούπες, ριζότο).
Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεψαχνίζουμε σε μικρά κομματάκια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 10΄ ανακατεύοντας χωρίς να πάρουν χρώμα.
Τότε προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε 10΄ να πιούν τα υγρά τους εντελώς.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το τυρί και τα αυγά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Αν η γέμιση κατεβάσει υγρά, πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.
Σε βουτυρωμένο ταψί απλώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας και τεντώνουμε ελαφρά να καλύψει τα πλαϊνά του ταψιού και να εξέχει.
Αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το 2 φύλλο σφολιάτας.
Με τον πλάστη πατάμε το χείλος του πυρίμαχου σκεύους ώστε να κολλήσουν τα φύλλα και να κοπεί ό,τι περισσεύει έξω απ’ το σκεύος.
Τσιμπάμε την άκρη της ένωσης κάνοντας δαντέλα με τα δάχτυλα ή γυρίζοντας προς τα μέσα σε λεπτό κόθρο.
Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την επιφάνεια σε κομμάτια.
Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε την πίτα.
Ψήνουμε στους 1900°C στον αέρα, στην μεσαία σχάρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.
Αν αρχίσει να ροδίζει νωρίς, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε
Αν σας άρεσε αυτή η κοτόπιτα, μάθετε όλα τα μυστικά για να κάνετε τις πίτες σας ακαταμάχητες.