Εκτέλεση
Βγάζουμε νωρίτερα το κοτόπουλο από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Αλείφουμε το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι εσωτερικά και εξωτερικά.
Το μεταφέρουμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος.
Ρίχνουμε στο ταψί το ζωμό κότας και προσθέτουμε το σκόρδο.
Ψήνουμε το κοτόπουλο στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για μία ώρα.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τα μανιτάρια και, αν θέλουμε, λίγα φύλλα φασκόμηλου και τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει ολόγυρα το κοτόπουλο και να πυκνώσει η σάλτσα του.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο αλά κρεμ στον φούρνο ιδανικά με ρύζι ή πουρέ.