Ολόκληρο κοτόπουλο αλά κρεμ στον φούρνο, απίστευτα τρυφερό, ζουμερό και γευστικό.

Ολόκληρο κοτόπουλο αλά κρεμ στον φούρνο, απίστευτα τρυφερό, ζουμερό και γευστικό.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το κοτόπουλο

  • 1 κοτόπουλο μικρό. (1.300 γρ.)
  • 250 ml ζωμό κότας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος light
  • 300 γρ. μανιτάρια, κατά προτίμηση ολόκληρα, μικρά καφέ
  • 1/2 σκόρδο κεφάλι, κομμένο οριζόντια
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγα φασκόμηλο (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βγάζουμε νωρίτερα το κοτόπουλο από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.

    Αλείφουμε το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι εσωτερικά και εξωτερικά.

    Το μεταφέρουμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος.

    Ρίχνουμε στο ταψί το ζωμό κότας και προσθέτουμε το σκόρδο.

    Ψήνουμε το κοτόπουλο στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για μία ώρα.

    Προσθέτουμε στη συνέχεια τα μανιτάρια και, αν θέλουμε, λίγα φύλλα φασκόμηλου και τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει ολόγυρα το κοτόπουλο και να πυκνώσει η σάλτσα του.

    Σερβίρουμε το κοτόπουλο αλά κρεμ στον φούρνο ιδανικά με ρύζι ή πουρέ.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται