Το κοτόπουλο κάρυ και η υπέροχη σάλτσα με γάλα καρύδας, σε συνδυασμό με τα λαχανικά και το λάιμ, είναι η απόλυτη εύκολη ασιατική συνταγή.

Το κοτόπουλο κάρυ και η υπέροχη σάλτσα με γάλα καρύδας, σε συνδυασμό με τα λαχανικά και το λάιμ, είναι η απόλυτη εύκολη ασιατική συνταγή.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
143

Για το κοτόπουλο με κάρυ

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 5-6 ασπρομανίταρα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. κίτρινη κολοκύθα
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 250 γρ. μπρόκολο
  • 2 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ
  • 400 γρ. γάλα καρύδας
  • 1/2 φλ. ζωμό κότας
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
  • Για το σερβίρισμα
  • Lime
  • Ρύζι μπασμάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για το κοτόπουλο με κάρυ, ψιλοκόβουμε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο μέρος του κοτόπουλου σας αρέσει.

    Κόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.

    Κόβουμε την πατάτα και την κολοκύθα σε καρέ.

    Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρές μπουκές.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, και σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε το κοτόπουλο για περίπου 6 – 7 λεπτά από όλες τις πλευρές, σχεδόν να μισοψηθεί.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να αλλάξουν χρώμα για 3 -4 λεπτά.

    Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.

    Προσθέτουμε την κολοκύθα, την γλυκοπατάτα και το μπρόκολο.

    Προσθέτουμε το τζίντζερ και την πάστα κάρυ και ανακατεύουμε.

    Τέλος προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα καρύδας.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει η γλυκοπατάτα.

    Σβήνουμε τη φωτιά.

    Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το κόλιανδρο και ανακατεύουμε.

    Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και lime.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται