Γρήγορο, αρωματικό και κρεμώδες πιάτο το κοτόπουλο με κάρυ, ιδανικό για ένα γρήγορο βραδινό γεύμα. Μπορείτε να το απολαύσετε με ρύζι.

Γρήγορο, αρωματικό και κρεμώδες πιάτο το κοτόπουλο με κάρυ, ιδανικό για ένα γρήγορο βραδινό γεύμα. Μπορείτε να το απολαύσετε με ρύζι.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
65
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 5-6 ασπρομανίταρα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 1 φλ. γιαούρτι ή κρέμα καρύδας
  • 1/2 φλ. ζωμό κότας
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, ροδίζουμε το κοτόπουλο, σχεδόν να μισοψηθεί.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να αλλάξουν χρώμα.

    Ρίχνουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους.

    Προσθέτουμε την πάστα κάρυ και ανακατεύουμε καλά.

    Τέλος προσθέτουμε το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε να δέσει η σάλτσα.

    Στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και το φρέσκο κρεμμύδι με τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

    Σερβίρουμε το κοτόπουλο με κάρυ με ρύζι.

    Αν χρησιμοποιήσετε γάλα καρύδας, θα το προσθέσετε στο τελευταίο 5λεπτο του βρασμού, ώστε να προλάβει να δέσει η σάλτσα.
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται