Φιλέτα στήθος κοτόπουλου με μοτσαρέλα, πέστο βασιλικού και ντομάτα από τη Νίκη Μηταρέα. Εύκολη και γρήγορη λύση για πεντανόστιμο γεύμα όταν δεν έχεις...

Φιλέτα στήθος κοτόπουλου με μοτσαρέλα, πέστο βασιλικού και ντομάτα από τη Νίκη Μηταρέα. Εύκολη και γρήγορη λύση για πεντανόστιμο γεύμα όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου! Είναι απίστευτο πόσο ωραίο πιάτο φτιάχνεις με λίγα υλικά σε ελάχιστο χρόνο.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
105

Για το κοτόπουλο

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 2 ντομάτες μέτριες (8 ροδέλες)
  • 8 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • 8 κ.σ. χοντροτριμμένη μοτσαρέλα
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 πίτες από σουβλάκι ή τσιπς πατάτας
  • Για γαρνίρισμα
  • Φύλλα βασιλικού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι τα φιλέτα κοτόπουλου.

    Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με την σκελίδα σκόρδου.

    Σοτάρουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά.

    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.

    Σε αντικολλητικό σκεύος στρώνουμε τα φιλέτα και περιχύνουμε με τους χυμούς από το τηγάνι.

    Στρώνουμε επάνω σε κάθε φιλέτο δύο κουταλιές πέστο, επάνω δύο φέτες ντομάτας και καλύπτουμε με τριμμένη μοτσαρέλα.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα, για 20 λεπτά.

    Σερβίρουμε ζεστά τα φιλέτα επάνω σε κομμάτια πίτας κομμένα τριγωνάκια ή τσιπς πατάτας και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

    Ευχαριστούμε πολύ τη δημοσιογράφο, γευσιγνώστρια και συγγραφέα Νίκη Μηταρέα, που μοιράστηκε τη συνταγή της μαζί μας.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται