• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
184
  • 1 κοτόπουλο γύρω στα 1.800 γραμμ. κομμένο σε μερίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε λεπτές φέτες
  • 4 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε 8 χοντρές λωρίδες (όλα τα χρώματα)
  • 1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρύζι για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κοτόπουλο με πιπεριές

    Ροδίζουμε πρώτα σε πλασoτέ κατσαρόλα λίγες λίγες τις μερίδες του κοτόπουλου για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.

    Όσα κομμάτια ροδίζουμε, τα διατηρούμε σκεπασμένα σε πιατέλα.

    Στο ίδιο ελαιόλαδο, αφού τελειώσουμε με το ρόδισμα του κοτόπουλου, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πράσο.

    Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄, ανακατεύοντας και τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες.

    Ανακατεύουμε να λαδωθούν, ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη μπύρα λίγη λίγη γιατί φουσκώνει.

    Προσθετουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά αλάτι και πιπέρι.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το πουλερικό και να μελώσει η σάλτσα του.

    Ψάχνετε για εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές με κοτόπουλο; Βρείτε τες όλες εδώ!

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για να μεγειρεύετε πάντα σωστά το κοτόπουλο.

    Εσύ ποια άλλη συνταγή με κοτόπουλο θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται