Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το σκόρδο και το αλάτι.
Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και χτυπάμε τα υλικά με πιρούνι, να ενωθούν καλά.
Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, να καλυφθούν με τη μαρινάδα. Αν θέλουμε, τα αφήνουμε 1 ώρα σκεπασμένα στο ψυγείο για να γίνουν πιο νόστιμα και πιο μαλακά.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο βαθύ ταψί του φούρνου.
Αδειάζουμε μέσα το κοτόπουλο με όλα τα υγρά της μαρινάδας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50 λεπτά.
Για το μπουγιουρντί
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, να βραχούν.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε βαθύ ταψί, αδειάζουμε μέσα όλο το μείγμα και ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά.
Σε μια μεγάλη πιατέλα σερβίρουμε στη μέση το κοτόπουλο περιχύνοντάς το με τη σάλτσα του και γύρω γύρω το μπουγιουρντί.
Θέλετε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές με κοτόπουλο; Βρείτε τες όλες εδώ!