Κοτόπουλο με πιπεριές και κεφαλοτύρι στη λαδόκολλα. Από τις πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές.

Κοτόπουλο με πιπεριές και κεφαλοτύρι στη λαδόκολλα. Από τις πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 15 λεπτά
151
  • 1 κοτόπουλο (1½ κιλό), τεμαχισμένο σε 6 μερίδες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι γλυκό, κομμένο σε καρέ
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. κρασί λευκό ξηρό
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι,
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 μεγάλες λαδόκολλες
  • Σπάγκο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 500 Θερμίδες
    (kcal)
  • 45% Λιπαρά
  • 25% Υδατ/κες
  • 30% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Βάζουμε πρώτα σε ένα μεγάλο μπολ τις μερίδες του κοτόπουλου, τα κομμένα λαχανικά, τη μουστάρδα, το τυρί, το ελαιόλαδο, το κρασί, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και σκεπάζουμε το μπολ.

Το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε τα υλικά για να μαριναριστούν καλά.

Απλώνουμε τις λαδόκολλες στο πάγκο και ισομοιράζουμε τα υλικά.

Πιάνοντας τις άκρες διαγώνια κλείνουμε σε πουγκί τη λαδόκολλα και δένουμε με σπάγκο.

Τοποθετούμε τα 6 πουγκιά σε λαμαρίνα και ψήνουμε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και 15΄.

Κρατάμε το πουγκί πάνω από πιάτο και σκίζουμε με μαχαίρι τη βάση του.

Αδειάζουμε το πουγκί.

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Κλασική συνταγή, ιδανική για κυριακάτικο τραπέζι. Μόλις μια μερίδα στήθος κοτόπουλου αρκεί για να πάρει κάποιος 31 γραμμάρια πρωτεΐνης, χωρίς τη παρουσία περιττών λιπαρών και θερμίδων. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6, απαραίτητη για τον μεταβολισμό των μακροθρεπτικών, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την παραγωγή αιμοσφαιρίων. Οι πιπεριές είναι εξαιρετικά πλούσιες σε βιταμίνη C και Α, δύο πολύ ισχυρών αντιοξειδωτικών. Συνδυάστε το με αναποφλοιωτο ρύζι ή κινόα και θα έχετε ένα απόλυτα ισορροπημένο γεύμα.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται