Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση.
Σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τα κομμάτια γύρω γύρω, για 2-3′ από κάθε πλευρά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 2-3′ να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε το μήλο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα βρασμένα κάστανα.
Σοτάρουμε για 2′.
Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και το ζωμό κοτόπουλο και βράζουμε για 15′ σε μέτρια φωτιά να ψηθεί και να γλασάρει η λίγη πυκνή σάλτσα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε ένα κομμάτι κρύο βούτυρο, όσο ένα καρύδι για να γυαλίσει η σάλτσα.
Ανακινούμε το τηγάνι να λιώσει με την θερμοκρασία των υλικών.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Συνοδευτικό
Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε το ζωμό να πάρει βράση.
Αλατίζουμε κατά βούληση.
Βροχηδόν ρίχνουμε το σιμιγδάλι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τακτικά, γιατί πιάνει στην βάση της κατσαρόλας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τακτικά για 25 λεπτά, μέχρι να σκάσει ο κόκκος και να χυλώσει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας για να λιώσει.
Τέλος, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
Το αφήνουμε την κατσαρόλα να σταθεί για 5 λεπτά, σκεπασμένη.
Σερβίρεται ζεστός κι αφράτος.