Εκτέλεση
Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα και το καλύπτουμε με νερό.
Από την ώρα που θα πάρει βράση, ξαφρίζουμε το νερό στα πρώτα λεπτά του βρασμού που εμφανίζεται αφρός.
Βράζουμε το κοτόπουλο για 25 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.
Μετά από τα 25 λεπτά βράσιμο, σβήνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε σκεπασμένο το κοτόπουλο για 10 λεπτά.
Το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε για την κοτοσαλάτα (κρατάμε τον ζωμό για σούπα, σάλτσες κτλ.).
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και όλα τα λαχανικά.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
Τέλος, προσθέτουμε τον κολοκυθόσπορο, πασπαλίζουμε με το ρόδι και τα βότανα.
Ανακατεύουμε καλά την κοτοσαλάτα light.