Εκτέλεση
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο μοσχάρι και το ταμπονάρουμε με αλεύρι.
Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί ή γάστρα που να μπαίνει στο μάτι της κουζίνας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε πολύ καλά το κρέας.
Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι, σέλερι, καρότο, πράσο και τα προσθέτουμε.
Τα αφήνουμε να μαραθούν και σβήνουμε με κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί κατά το ήμισυ, προσθέτουμε τα πομοντόρια, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο, τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση.
Σκεπάζουμε καλά τη γάστρα με λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο και το καπάκι και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 2 ώρες περίπου ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας.
Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και βάζουμε το σκεύος με την σάλτσα στην φωτιά, σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να πυκνώσει.
Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Αν θέλουμε, σουρώνουμε την σάλτσα ή την αλέθουμε σε λεπτή σίτα.
Σερβίρουμε το οσομπούκο με πατάτες.