Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ με το σύρμα για 5 με 6 λεπτά, να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχηδόν και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα, για 6 με 7 λεπτά επιπλέον.
Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό, πάνω από τον κάδο γιατί φουσκώνει και χύνεται, και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
Λίγο-λίγο και ζυμώνοντας με το χέρι, προσθέτουμε το αλεύρι.
Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
Δεν θέλουν πολύ ζύμωμα γιατί θα σκληρύνουν.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά.
Πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού.
Τα ψήνουμε στους 180°C για 25 με 30 λεπτά, να ροδίσουν.
Θέλετε περισσότερες εύκολες συνταγές για κουλουράκια; Σας τις έχω όλες εδώ!