Κουλουράκια Πασχαλινά της γιαγιάς με αμμωνίας για το Πάσχα, αλλά και για κάθε μέρα!

Κουλουράκια Πασχαλινά της γιαγιάς με αμμωνίας για το Πάσχα, αλλά και για κάθε μέρα!

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
  • αναμονή 20 λεπτά
746

Υλικά

  • Μερίδες 70 τμχ
  • 1.250 γρ. αλεύρι
  • 500 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 125 γρ. γάλα
  • 3 βανίλιες
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αμμωνία

Για το διάλυμα αυγού

  • 2 κρόκους
  • 5 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ

    Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει κρέμα.

    Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά να τα πίνει το μείγμα.

    Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο λίγο το γάλα και την αμμωνία.

    Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και αφού μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα, αρχίζουμε και πλάθουμε στρογγυλά κουλούρια.

    Τα αραδιάζουμε  σε ταψια με λαδόκολλα.

    Βάζουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι.

    Αλείφουμε δύο φορές με το διάλυμα αυγού.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 με 170°C στον αέρα για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

    Για τα μυστικά επιτυχίας

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Μυστικά για: Γλυκά και φαγητά με αυγά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται