Δεν θα πιστεύετε τι νοστιμιά μπορεί να κρύψει το ταπεινό κουνουπίδι! Αυτή την οικονομική συνταγή για σούπα κουνουπίδι βελουτέ θα την λατρέψετε.

Δεν θα πιστεύετε τι νοστιμιά μπορεί να κρύψει το ταπεινό κουνουπίδι! Αυτή την οικονομική συνταγή για σούπα κουνουπίδι βελουτέ θα την λατρέψετε.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
3

Για τη σούπα κουνουπίδι βελουτέ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κουνουπίδι (1 kg)
  • 1.250 ml ζωμός λαχανικών
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 25 γρ. κρύο βούτυρο σε κομμάτια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε το κουνουπίδι. Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα και το χοντρό κοτσάνι.

    Κόβουμε σε μικρά μπουκέτα.

    Τα βυθίζουμε σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι. Αφήνουμε για 5’ να καθαρίσουν. Τα στραγγίζουμε καλά.

    Τα αραδιάζουμε σε ταψί. Περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο το κουνουπίδι και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.

    Ψήνουμε το κουνουπίδι στο φούρνο στους 220°C στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

    Ψήνουμε για περίπου 25’ μέχρι να καψαλιστεί το κουνουπίδι και να καραμελώσει η επιφάνεια του.

    Ωστόσο ψιλοκόβουμε τα λαχανικά: κρεμμύδι, πράσο & το σκόρδο.

    Βάζουμε ελάχιστο λάδι σε βαθιά κατσαρόλα.

    Σοτάρουμε τα λαχανικά για 4-5’, χωρίς να πάρουν καθόλου χρώμα.

    Μόλις γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια προσθέτουμε το ψημένο κουνουπίδι και τον ζωμό.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20’ να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.

    Πολτοποιούμε την σούπα κουνουπίδι.

    Τότε προσθέτουμε αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο και κύμινο.

    Ελέγχουμε την πυκνότητα κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό για πιο αραιή βελουτέ.

    Τέλος, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο σε κομμάτια και πολτοποιούμε να λιώσει και να κρεμώσει πλήρως η βελουτέ να γίνει βελούδινη.

    Απολαύστε την ζεστή ζεστή και γαρνίρετε με φύτρες και αρωματικό ελαιόλαδο.

    Εναλλακτικά, μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα κουνουπίδι βελουτέ με τυρί κρέμα, γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται