Τραγανά, μπισκοτένια κουραμπιεδάκια​ πάνω και κάτω και στη μέση σοκολάτα. Λευκοί και σοκολατένιοι!  Κουραμπιέδες γεμιστοί για εσάς που θέλετε να...

Τραγανά, μπισκοτένια κουραμπιεδάκια​ πάνω και κάτω και στη μέση σοκολάτα. Λευκοί και σοκολατένιοι!  Κουραμπιέδες γεμιστοί για εσάς που θέλετε να κάνετε η διαφορά φέτος τα Χριστούγεννα, με τα γλυκά που θα προσφέρετε!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
53
  • 370 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 50 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 250 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 2 κρόκους
  • 1 βανίλια
  • 1/4 φλ. λικέρ μαστίχα ή κονιάκ
  • 3 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 100 γραμ. άχνη και 1 βανίλια για το άχνισμα
  • Για τη σπιτική μερέντα
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
  • 1 μικρό κουτί ζαχαρούχο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1/2 φλ. ψιλοτριμμένο φουντούκι σε σκόνη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κουραμπιέδες γεμιστοί

    Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

    Σε μπολ κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη με την βανίλια και αφήνουμε στην άκρη για το τελικό άχνισμα.

    Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη για λίγα λεπτά να αφρατέψει.

    Προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε στο μίξερ να ενωθούν τα υλικά.

    Ρίχνουμε το λικέρ μαστίχας ή κονιάκ και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο.

    Απαλά ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά σε μπάλα.

    Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο και την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.

    Πλάθουμε 2 ρολά με μήκος 32 με 33 εκ. έκαστο και πάχος 4 εκ. Τα βάζουμε σε δίσκο.

    Τα παγώνουμε για 10 λεπτά στην κατάψυξη να σφίξει το βούτυρο.

    Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ίσες φέτες με πάχος περίπου 1 εκ.

    Κάθε ρολάκι βγάζει περίπου 32 κομμάτια.

    Αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες σε ταψί με στρωμένη με λαδόκολλα.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC βαθμούς στον αέρα για περίπου 25 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.

    Αφού κρυώσουν, ανά δυο τα κολλάμε σάντουιτς βάζοντας ανάμεσα σπιτική μερέντα.

    Τα βάζουμε σε δίσκο και αχνίζουμε με άχνη και βανίλια.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται