Κουραμπιέδες γεμιστοί
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Σε μπολ κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη με την βανίλια και αφήνουμε στην άκρη για το τελικό άχνισμα.
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη για λίγα λεπτά να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε στο μίξερ να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το λικέρ μαστίχας ή κονιάκ και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο.
Απαλά ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά σε μπάλα.
Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο και την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
Πλάθουμε 2 ρολά με μήκος 32 με 33 εκ. έκαστο και πάχος 4 εκ. Τα βάζουμε σε δίσκο.
Τα παγώνουμε για 10 λεπτά στην κατάψυξη να σφίξει το βούτυρο.
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ίσες φέτες με πάχος περίπου 1 εκ.
Κάθε ρολάκι βγάζει περίπου 32 κομμάτια.
Αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες σε ταψί με στρωμένη με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC βαθμούς στον αέρα για περίπου 25 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.
Αφού κρυώσουν, ανά δυο τα κολλάμε σάντουιτς βάζοντας ανάμεσα σπιτική μερέντα.
Τα βάζουμε σε δίσκο και αχνίζουμε με άχνη και βανίλια.