Κουραμπιέδες με καρύδι
Χοντροκόβουμε πρώτα την καρυδόψιχα.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Μέσα στα ασπράδια ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι και τα χτυπάμε για 1 λεπτό περίπου έως ότου σχηματιστούν κορυφές που να στέκονται.
Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τους κρόκους με την άχνη για 5 με 6 λεπτά περίπου να ασπρίσουν καλά.
Προσθέτουμε το ανθόνερο, χτυπάμε για 1 με 2 λεπτά και εναλλάξ ρίχνουμε καρύδι, σιμιγδάλι.
Τέλος ρίχνουμε 2-3 κουταλιές μαρέγκα και με κοφτές κινήσεις με κουτάλι αραιώνουμε το μίγμα.
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά διπλώνουμε το μίγμα.
Σκεπάζουμε την αραιή ζύμη και την αφήνουμε για 35 με 40 λεπτά να τραβήξει την υγρασία της και να σφίξει ελαφρά ώστε να πλάθεται.
Βουτάμε τα χέρια στο λιωμένο βούτυρο και πλάθουμε (μέγεθος καρυδιού) σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα. Τους ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά στους 170°C στον αέρα να ροδίσουν.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Με πινέλο τους αλείφουμε με ανθόνερο και τους βουτάμε σε κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.
Αν θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα για τους κουραμπιέδες δείτε την ιστορία του.