Εκτέλεση
Με ένα κόσκινο κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ.
Χτυπάμε τη μαργαρίνη και την άχνη στο μίξερ μέχρι να κρεμώσουν καλά.
Έπειτα προσθέτουμε την κοπανισμένη μαστίχα, τους κρόκους και το λικέρ μαστίχα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σιγά σιγά ρίχνουμε στο μίγμα το αλεύρι, ζυμώνοντας απαλά και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.
Πλάθουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου ή κόβουμε διάφορα σχήματα με κουπ πατ.
Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί και τους τοποθετούμε αραιά τον έναν από τον άλλο.
Πάνω σε κάθε κουραμπιέ βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και φουρνίζουμε το ταψί.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστούν, και όσο είναι ακόμα ζεστοί, τους ραντίζουμε με ανθόνερο, τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα.
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη έξτρα άχνη.
Τα αρώματα που βγαίνουν όταν τους φουρνίζεται να μοσχοβολίσουν όλο το σπίτι.
Εάν δεν έχεις λικέρ μαστίχα μπορείς να βάλεις ούζο.