Για το κρέας γιαχνί με μαστίχα
Κόβουμε με ένα μαχαίρι τα λαχανικά.
Βράζουμε πρώτα το μοσχάρι με το θυμάρι και λίγο νερό σε βαριά κατσαρόλα και μετά από 30΄ ρίχνουμε το αλάτι.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλη μία ώρα, προσέχοντας να υπάρχει πάντα λίγο υγρό.
Ρίχνουμε το λάδι σε τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα αρωματικά και τα μπαχαρικά.
Σβήνουμε με την ντομάτα και το ξίδι.
Περιχύνουμε το κρέας με όλη τη σάλτσα.
Σιγοβράζουμε για άλλα 30΄, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
Μπορούμε να το σερβίρουμε σε πιάτο μέσα σε μισές τηγανισμένες μελιτζάνες.