• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες
12

Για το κρέας γιαχνί με μαστίχα

  • 750 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 500 γρ. κοκκάρι καθαρισμένο (κρεμμύδι)
  • 6-8 σκελ. σκόρδο
  • 4 ντομάτες
  • 2 κ.γ. θυμάρι
  • 10 κόκκοι πιπέρι ή μπαχάρι
  • 1 κ.γ. κύμινο σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2-3 κόκκους μαστίχας κοπανισμένους με λίγο αλάτι
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 ποτηράκι λάδι
  • Αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το κρέας γιαχνί με μαστίχα

    Κόβουμε με ένα μαχαίρι τα λαχανικά.

    Βράζουμε πρώτα το μοσχάρι με το θυμάρι και λίγο νερό σε βαριά κατσαρόλα και μετά από 30΄ ρίχνουμε το αλάτι.

    Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλη μία ώρα, προσέχοντας να υπάρχει πάντα λίγο υγρό.

    Ρίχνουμε το λάδι σε τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια το σκόρδο.

    Προσθέτουμε τα αρωματικά και τα μπαχαρικά.

    Σβήνουμε με την ντομάτα και το ξίδι.

    Περιχύνουμε το κρέας με όλη τη σάλτσα. 

    Σιγοβράζουμε για άλλα 30΄, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.

    Μπορούμε να το σερβίρουμε σε πιάτο μέσα σε μισές τηγανισμένες μελιτζάνες.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται