Εκτέλεση
Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το συνολικό γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο να ζεσταθεί σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τη βανίλια.
Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και διαλύουμε καλά τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Χτυπάμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε στο μπολ με το γάλα.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το καυτό γάλα από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε με σύρμα να εξισορροπήσουμε την θερμοκρασία.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μίγμα, κρόκων, κορν φλάουρ, στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς για 2΄ μέχρι να δέσει.
Μόλις πάρει βράση η κρέμα σβήνουμε τη φωτιά.
Τέλος, προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα κι ανακατεύουμε να λιώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε την κρέμα σοκολάτας σε 4 μπολ ή μικρά πιάτα.
Η κρέμα σοκολάτας σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.
Παγώνουμε την κρέμα στο ψυγείο και σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και φιλέ αμυγδάλου.
Μυστικά για την κρέμα
Εναλλακτικά, μπορείτε αντί για γάλα φρέσκο να χρησιμοποιήσετε σοκολατούχο. Σε αυτή την περίπτωση παραλείψτε τη ζάχαρη ή δοκιμάστε την και προσθέστε ελάχιστη κατά βούληση.
Μπορείτε αφού βράσει και δέσει στην κατσαρόλα, να προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος και να αραιώσετε αρκετά την υφή της ώστε να περιχύσετε με την ρευστή κρέμα σοκολάτας κάποιο γλυκό.
Προσθέστε κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος ανάλογα την επιθυμία σας.
Διατηρείται για 2-3 ημέρες στο ψυγείο σκεπασμένη για να μην κάνει κρούστα.
Μπορείτε να την χρησιμοπιήσετε σαν γέμιση σε πολλές προτάσεις με κρέμα σοκολάτας.