Εκτέλεση
Κρατάμε 1 φλιτζ. από το συνολικό γάλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε με ένα κουτάλι το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για λίγα λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά να δέσει.
Μόλις πήξει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ισομοιράζουμε τη μισή κρέμα βανίλιας σε πιάτα και την αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Παραλλαγή με σοκολάτα
Ρίχνουμε στην υπόλοιπη κρέμα που κρατήσαμε την τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε όσο είναι ακόμη ζεστή η κρέμα για να λιώσει η σοκολάτα από τη θερμότητα.
Μοιράζουμε τη σοκολατένια κρέμα σε πιάτα γλυκού και σερβίρουμε με καρούλια σοκολάτας.
Η κρέμα πιάτου τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου ή παγωμένη και διατηρείται στο ψυγείο.
Διατηρήστε τις κρέμες που περίσσεψαν στο ψυγείο.
Θέλετε περισσότερες εύκολες συνταγές ιδανικές για παιδιά; Θα τις βρείτε όλες εδώ!