Κρεµµυδόπιτα µε ντοµάτα
Ξεφλουδίζουμε πρώτα τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαραίνουμε τα κρεμμύδια για 10΄, έως ότου μαλακώσουν καλά, χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 5΄.
Τέλος, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε τη γέμιση στη φωτιά για 5΄-6΄, μέχρι να πιει όλα τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μπούκοβο, το ρύζι, τη ρίγανη, τη φέτα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σε ρηχό ταψί που έχουμε λαδώσει, στρώνουμε διαγωνίως τα μισά φύλλα κρούστας λαδωμένα.
Αδειάζουμε τη γέμιση. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
Διαγωνίως στρώνουμε και τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα μπήγοντας τις άκρες προς τα κάτω (όπως στο γαλακτομπούρεκο).
Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά τα πάνω φύλλα.
Ραντίζουμε με λίγο νερό για να μη σηκώνονται στο ψήσιμο και περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε την κρεμμυδοτυρόπιτα στους 180°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
Θέλετε να φτιάχνετε πάντα τις ωραιότερες πίτες; Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά επιτυχίας για τέλεις πίτες. Και αν θέλετε να φτιάξετε το φύλλο κρούστας με τα χεράκια σας, δείτε τη συνταγή μου εδώ.