Για τον πουρέ με σκόρδο
Κρεμώδης πουρές με άρωμα σκόρδου
- Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Περιχύνουμε με το γάλα και προσθέτουμε το σκόρδο.
- Τις σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 15΄-20΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και κρατάμε 1 φλ. γάλα (από αυτό μέσα στο οποίο έβρασαν).
- Αφαιρούμε το σκόρδο.
- Τοποθετούμε τις πατάτες σε μπολ, προσθέτουμε αλάτι, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο.
- Με πιρούνι ή με το κατάλληλο εργαλείο του πουρέ τις πατάμε να λιώσουν όσο είναι ακόμα ζεστές.
- Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας μέχρι ο πουρές να έχει την υφή που μας αρέσει.
- Αν θέλουμε να είναι αφράτος, ρίχνουμε όλο το φλιτζάνι γάλα.