Για τις γλυκές κρέπες
Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ με κάδο, προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Χτυπάμε καλά με το χτυπητήρι για να γίνει ζύμη για κρέπες ένας παχύρευστος χυλός.
Το μίγμα πρέπει να είναι αραιό.
Το αφήνουμε 1 ώρα να σταθεί, σκεπασμένο.
Αν η ζύμη είναι πολύ σφικτή τότε προσθέτουμε λίγο γάλα για την γλυκιά μας κρέπα.
Με ένα χαρτί λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα χυλού και γυρίζουμε σε 1 λεπτό με μία σπάτουλα.
Σε 30’’ είναι έτοιμη.
Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε τριμμένο μπισκότο.
Η καλύτερη ζύμη για κρέπες με σπιτική μερέντα με υλικά που έχουμε όλοι σπίτι μας.
Για τη σπιτική μερέντα
Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ταψί και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο στους 200ºC να ροδίσουν.
Τα τρίβουμε σε καθαρή πετσέτα να φύγει η φλούδα.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αλέθουμε τα φουντούκια.
Με σπάτουλα ξύνουμε τον κάδο γιατί τα φουντούκια γίνονται πάστα και κολλάνε.
Προσθέτουμε το κακάο, το ζαχαρούχο, το αλάτι και τα αλέθουμε όλα μαζί.
Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.