Τραγανά κριτσίνια καρότου, φτιαγμένα με τα πιο φρέσκα υλικά, είναι ιδανικά για το γραφείο, για πάρτι, αλλά και για παιδιά!

Τραγανά κριτσίνια καρότου, φτιαγμένα με τα πιο φρέσκα υλικά, είναι ιδανικά για το γραφείο, για πάρτι, αλλά και για παιδιά!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
3

Για τα κριτσίνια

  • 150 γρ. καρότο τριμμένο
  • 1 ζουμερό πορτοκάλι (χυμός)
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για το μίγμα

    Ψιλοτρίβουμε το καρότο.

    Το βάζουμε σε ένα μπολ και το πασπαλίζουμε με το αλάτι.

    Ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του.

    Ρίχνουμε τον χυμό και το λάδι και τα ανακατεύουμε

    Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι να σχηματιστεί χυλός.

    Πασπαλίζουμε τα χέρια με αλεύρι και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή κι εύπλαστη.

    Δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια, αν όμως την νιώθετε υγρή με κολώδη υφή, τότε πασπαλίστε την με λίγο αλεύρι και ζυμώστε ξανά.

    Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 15’.

    Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια και παίρνουμε κομμάτια των 25 γραμ.

    Πλάθουμε σε λεπτό μακρόστενο ή στρογγυλό σχήμα.

    Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

    Ψήσιμο – Χρόνος ψησίματος

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 160°C στην μεσαία σχάρα, για περίπου 30’ μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν ελαφρά.

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στεγνώσουν τελείως γιατί μόνο έτσι θα παραμείνουν τραγανά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται