Εκτέλεση
Για το μίγμα
Ψιλοτρίβουμε το καρότο.
Το βάζουμε σε ένα μπολ και το πασπαλίζουμε με το αλάτι.
Ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του.
Ρίχνουμε τον χυμό και το λάδι και τα ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι να σχηματιστεί χυλός.
Πασπαλίζουμε τα χέρια με αλεύρι και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή κι εύπλαστη.
Δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια, αν όμως την νιώθετε υγρή με κολώδη υφή, τότε πασπαλίστε την με λίγο αλεύρι και ζυμώστε ξανά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 15’.
Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια και παίρνουμε κομμάτια των 25 γραμ.
Πλάθουμε σε λεπτό μακρόστενο ή στρογγυλό σχήμα.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήσιμο – Χρόνος ψησίματος
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 160°C στην μεσαία σχάρα, για περίπου 30’ μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν ελαφρά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στεγνώσουν τελείως γιατί μόνο έτσι θα παραμείνουν τραγανά.