Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε το κρασί, το καλαμποκέλαιο, το αλάτι και το πιπέρι και τ’ ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το κουτάλι να διαλύεται. Όταν μαζευτεί σε μπάλα είναι έτοιμο. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, εύπλαστη και λαδερή.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.
Πλάθουμε κομμάτια ζύμης των 20 γραμμαρίων σε λεπτά κριτσίνια. Κόβουμε σε μήκος 10 εκατοστών.
Ανακατεύουμε σπόρους και σουσάμι και τους αραδιάζουμε στον πάγκο.
Κυλάμε κάθε κριτσίνι πάνω στους σπόρους πιέζοντας απαλά να κολλήσουν στην επιφάνεια και τα αραδιάζουμε στα ταψιά.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν απαλά για 20′ περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για το ντιπ γιαουρτιού
Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τυρί, το ελαιόλαδο, το τυρί και το μισό ζάαταρ.
Παγώνουμε το μείγμα.
Το απλώνουμε με κουτάλι σε πιατέλα κάνοντας λακούβες με την ανάποδη του κουταλιού (όπως στη ταραμοσαλάτα).
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ζάαταρ.
Ζαατάρ, είναι ένα Λιβανέζικο μείγμα μπαχαρικών για κρέατα, ζύμες και σάλτσες. Αποτελείται από θυμάρι αποξηραμένο, σουμάκ, καβουρδισμένο και αλεσμένο σουσάμι και αλάτι. Το βρίσκετε σε παραλλαγές σε κατάστημα μπαχαρικών.