Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το λάδι, το κρασί και το αλάτι.
Τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και το προσθέτουμε στο λάδι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το χαρουπάλευρο με το μπέικινκ και το προσθέτουμε στα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη μαλακή ζύμη για τα κριτσίνια με χαρουπάλευρο.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15′.
Πλάθουμε λεπτά μακρόστενα κριτσίνια και τα κυλάμε σε σουσάμι. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
Ψήνουμε στους 160ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 25′ να γίνουν τραγανά. Αφού κρυώσουν, τα φυλάμε σε αεροστεγές κουτί.