• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
5
  • 8 κρουασάν βουτύρου
  • 100 γρ. πραλίνα σπιτική
  • 50 γρ. χοντροκομμένα φουντούκια
  • Για τη σπιτική παραλίνα φουντουκιού
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1/2 κεσεδάκι μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.σ. αλεσμένο και καβουρντισμένο φουντούκι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη σπιτική πραλίνα

    Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ταψάκι.

    Τα ψήνουμε για 10΄ στους 200°C.

    Tα βάζουμε σε πετσέτα και τα τρίβουμε να ξεφλουδιστούν.

    Aφού κρυώσουν, τα αλέθουμε στο μίξερ. Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο, κοσκινισμένο, το ζαχαρούχο γάλα και τα αλεσμένα φουντούκια. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα, το βάζουμε σε βάζο των 400 γρ.

    Το αφήνουμε ανοιχτό μέχρι να κρυώσει τελείως. Το σκεπάζουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο.

    Ανοίγουμε τα ψημένα κρουασάν, βάζουμε λίγη σπιτική πραλίνα φουντουκιού, πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και φουντούκι.

    Τα βάζουμε 3’ στο φούρνο να λιώσουν οι σταγόνες σοκολάτας.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται