Εκτελεση
Ζυμη
Φτιάχνουμε μια ντελικάτη με αυγά.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το ούζο, το λάδι και το αλάτι.
Τα χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι περίπου 1,5 με 2 φλ.
Ζυμώνουμε μέχρι να είναι σχετικά σφιχτή και σταθερή αλλά να ξεκολλάει από τα χέρια και να πλάθεται.
Την ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.
Το φυλλο
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού.
Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο είτε στη μηχανή ζυμαρικών ή στο χέρι πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι.
Ακουμπάμε το ανοιγμένο λεπτό πάνω σε καθαρό τραπεζομάντηλο.
Αφού τα ανοίξουμε όλα σε μακρόστενα λεπτά πάμε για τηγάνισμα.
Τηγανισμα
Με τη βοήθεια μιας πηρούνας γυρίζουμε κάθε φύλλο στριφτά.
Τηγανίζουμε να ροδίσουν για λίγα λεπτά.
Τα βγάζουμε σε σουρωτήρι μέχρι να τα τηγανίσουμε όλα.
Το σιροπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 4-5 λεπτά.
Ρίχνουμε το λεμόνι, την κανέλα, την αρμπαρόριζα και χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά.
Προσθέτουμε το μέλι κι ανακατεύουμε.
Μελώνουμε τα παραδοσιακά στο ζεστο σιροπι.
Πασπαλίζουμε με κανέλα.
Διατηρούνται πολύ καιρό μελωμένα και τραγανά και ξεμυαλίζουν όποιον τα δοκιμάζει.