• προετοιμασία 25 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
22
  • 3 αυγά (σε θερμ. δώμ.)
  • 1½ κ.σ. ούζο
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 4 βανίλιες
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1½ -2 φλ. αλεύρι σκληρό
  • Για το τηγάνισμα
  • Λάδι

Για το σιρόπι

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 2½ φλ. νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κλων. αρμπαρόριζα (μυρωδάτο)
  • 1/2 λεμόνι (χυμό)
  • 1 φλ. μέλι θυμαρίσιο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Ζυμη

    Φτιάχνουμε μια ντελικάτη  με αυγά.

    Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το ούζο, το λάδι και το αλάτι.

    Τα χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν.

    Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι περίπου 1,5 με 2 φλ.

    Ζυμώνουμε μέχρι  να είναι σχετικά σφιχτή και σταθερή αλλά να ξεκολλάει από τα χέρια και να πλάθεται.

    Την ξεκουράζουμε  για 30 λεπτά.

    Το φυλλο

    Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού.

    Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο είτε στη μηχανή ζυμαρικών ή στο χέρι πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι.

    Ακουμπάμε το ανοιγμένο λεπτό  πάνω σε καθαρό τραπεζομάντηλο.

    Αφού τα ανοίξουμε όλα σε μακρόστενα λεπτά  πάμε για τηγάνισμα.

    Τηγανισμα

    Με τη βοήθεια μιας πηρούνας γυρίζουμε κάθε φύλλο στριφτά.

    Τηγανίζουμε να ροδίσουν για λίγα λεπτά.

    Τα βγάζουμε σε σουρωτήρι μέχρι να τα τηγανίσουμε όλα.

    Το σιροπι

    Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 4-5 λεπτά.

    Ρίχνουμε το λεμόνι, την κανέλα, την αρμπαρόριζα και χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά.

    Προσθέτουμε το μέλι κι ανακατεύουμε.

    Μελώνουμε τα παραδοσιακά στο ζεστο σιροπι.

    Πασπαλίζουμε με κανέλα.

    Διατηρούνται πολύ καιρό μελωμένα και τραγανά και ξεμυαλίζουν όποιον τα δοκιμάζει.

    παραδοσιακά ξεροτήγανα με σιρόπι εύκολη συνταγή αργυρω λειψοι οι μαμαδες του αιγαιου

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται