• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα λαχανάκια Βρυξελλών​

  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. ξινομυζήθρα
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 400 ml γάλα
  • 10 λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1 καρότο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κλων. λεμονοθύμαρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Λιώνουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο και την ξινομυζήθρα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

    Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα με υφή κρέμας.

    Προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά, λίγο αλάτι, πιπέρι και τη γραβιέρα.

    Αδειάζουμε το μείγμα τυριών σε λαδωμένο μικρό πυρίμαχο σκεύος 20 x 30 εκ.

    Κόβουμε τα λαχανάκια στη μέση και το καρότο σε φέτες και τα απλώνουμε στην επιφάνεια του μείγματος.

    Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμύδι και το λεμονοθύμαρο.

    Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 170°C, στον αέρα για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.

    Όσο είναι ζεστό, έχει κρεμώδη υφή. Όταν κρυώσει, κόβεται σε κομμάτια.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται