Τουρσί με λάχανο Με ξυδι  μέσα 30΄ το απολαμβάνεις. Ιδανικό για πολλες συνταγες..

 

Τουρσί με λάχανο Με ξυδι  μέσα 30΄ το απολαμβάνεις. Ιδανικό για πολλες συνταγες..

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
240

Υλικά

  • Μερίδες 1 βάζο
  • 200 γραµ. κόκκινο λάχανο
  • 2 κ.σ σταφίδες ανάμεικτες (ξανθή και μαύρη)
  • 1 πιπεριά τσίλι κόκκινη
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1/3 κ.γλ. αλάτι
  • 2-3 κόκκους πιπέρι
  • 1/2 κ.γλ. σιναπόσπορο
  • 1 φλ. λευκό ξύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • σπόρους από 1/2 ρόδι
  • 2-3 κλωνάρια σέλινο
  • 1 βάζο με καπάκι
  • λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λάχανο τουρσί

    Για το λάχανο τουρσί , πρώτα βράζουμε 3 φλ νερό.

    Ψιλοκόβουμε το  λάχανο και το βάζουμε σε σουρωτήρι.

    Προσθέτουμε τις σταφίδες και την πιπεριά κομμένη στη μέση ή σε φέτες.

    Περιμένουμε να βράσει το νερό.

    Σε βάζο με καπάκι, βάζουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το σιναπόσπορο και το πιπέρι.

    Σκεπάζουμε με το καπάκι και ανακινούμε το βάζο.

    Μόλις βράσει το νερό περιχύνουμε με το καυτό νερό το λάχανο στο σουρωτήρι.

    Αφήνουμε να στραγγίσει καλά το λάχανο. Το βάζουμε όλο μέσα στο βάζο με το ξύδι.

    Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το λάχανο τουρσί πολίτικο, δηλ σκόρδο, σέλινο  και ρόδι.

    Σφραγίζουμε το βάζο και ανακινούμε

    Αφήνουμε να σταθεί για 30΄ πριν το χρησιμοποιήσουμε.

    Στραγγίζουμε το μισό από το  και το βάζουμε σε σαλατιέρα.

    Ραντίζουμε το γρήγορο τουρσί με λίγο ελαιόλαδο και το σερβίρουμε με όσπρια.

    Το λάχανο τουρσί  που μένει, διατηρείται στο ψυγείο σφραγισμένο .

    Χρησιμοποιούμε το γρήγορο τουρσί σε πολίτικη σαλάταburger, sandwich και όπου σας αρέσει.

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται