Λαχανοντολμάδες κοκκινιστοί αλλιώτικοι με ιδιαίτερη τεχνική. Δοκίμασε τους.

Λαχανοντολμάδες κοκκινιστοί αλλιώτικοι με ιδιαίτερη τεχνική. Δοκίμασε τους.

  • προετοιμασία 25 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
278

Για τους λαχανοντολμάδες

  • 1 λάχανο αφράτο (μεγάλο και ελαφρύ)
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 400 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια

Για τη γέμιση

  • 750 γρ. κιμά χοιρινό
  • 200 γρ. καπνιστή πανσέτα ψιλοκομμένη
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τρίμματα φρέσκου ψωμιού
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 αυγό (μεγάλο)
  • Λίγο μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Προετοιμασία

    Αφαιρούμε πρώτα το κοτσάνι του λάχανου, αφού πρώτα το χαράξουμε με μαχαίρι.

    Στη συνέχεια, το βυθίζουμε με την τρύπα προς τα κάτω σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει.

    Το βράζουμε για 10 λεπτά, έως ότου μαλακώσει ελαφρά.

    Για τη γέμιση

    Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, την πανσέτα, το σκόρδο, το μαϊντανό, τα ψίχουλα, την παρμεζάνα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν.

    Το μείγμα θα είναι σφιχτό σαν το μείγμα του κεφτέ.

    Για το τύλιγμα

    Αφού κρυώσει καλά το λάχανο, αφαιρούμε ένα φύλλο και το γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά.

    Ρολάρουμε όπως στους ντολμάδες και με την ένωση προς τα κάτω τους βάζουμε σε σειρά στην κατσαρόλα.

    Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αφήνουμε να τηγανιστούν και να ροδίσουν γύρω γύρω, περίπου για 10 λεπτά, σβήνουμε με το μισό κρασί.

    Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το κρασί και τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί, τις ντομάτες και το μπούκοβο.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

    Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελέγχουμε το αλατοπίπερο στη σάλτσα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται