Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη συσκευασία με τα φύλλα κρούστας στον πάγκο.
Ραντίζουμε ένα φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με λίγα τρίμματα φέτας.
Το μαζεύουμε σαν βεντάλια και το στρώνουμε κυκλικά (σαλιγκάρι) σε λαδωμένο ταψί 25 εκ.
Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα μεγαλώνοντας τη σπείρα και φροντίζοντας πάντα τα ανοίγματα να είναι προς τα πάνω ώστε να φαίνεται η φέτα.
Όταν ολοκληρώσουμε τη σπείρα με τα φύλλα, μπήγουμε ενδιάμεσα διπλωμένες τις φέτες τυριού.
Ισομοιράζουμε τις κομμένες στη μέση φέτες ζαμπόν, τοποθετώντας τες κάθετα ανάμεσα στα φύλλα κρούστας.
Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα τα αβγά, το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και όσο ελαιόλαδο περίσσεψε από τα φύλλα.
Τέλος προσθέτουμε την υγρή σόδα, ανακατεύουμε και περιχύνουμε την τάρτα ζαμπονοτυρόπιτα.
Πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο.
Αφήνουμε να μουσκέψουν τα φύλλα από το υγρό μείγμα μέχρι να προθερμάνουμε το φούρνο.
Με προσοχή, μεταφέρουμε την τάρτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει ελαφρά στην επιφάνεια και να ψηθεί σωστά το φύλλο.
Την αφήνουμε να κρυώσει προτού την κόψουμε.