Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη μαγιά και το λάδι.
Ρίχνουμε το αλεύρι και στο τέλος το αλάτι και ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά, να σχηματιστεί ζύμη.
Την αδειάζουμε στον πάγκο και τη δουλεύουμε με τα χέρια για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει απαλή και εύπλαστη. Αν κολλάει στα δάχτυλα, την πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι.
Μόλις η ζύμη γίνει λεία και απαλή, ρίχνουμε λίγο λάδι στα χέρια μας και την πιάνουμε λαδώνοντάς την ολόγυρα.
Τη μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Με τη βοήθεια ενός πινέλου, αλείφουμε τη βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα ενός ταψιού διαμέτρου 30 εκ. με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Πιάνουμε με λαδωμένα χέρια τη ζύμη και τη βάζουμε στο ταψί.
Την ανοίγουμε με τα δάχτυλα απλώνοντάς τη να γίνει πολύ λεπτή και να καλύψει όλη την επιφάνεια του σκεύους.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα 3/4 της μυζήθρας.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια ραντίζουμε τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο και την πιέζουμε με τα χέρια δημιουργώντας δαχτυλιές και βάζοντας μέσα τη μυζήθρα.
Καθώς ασκούμε πίεση στη μέση του ταψιού, σχηματίζεται γείσο ζύμης στις άκρες.
Πασπαλίζουμε τη λαδόπιτα με την υπόλοιπη μυζήθρα, τη ραντίζουμε με λίγο λάδι, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, πάνω και κάτω αντίσταση.
Τοποθετούμε το ταψί στην κάτω σχάρα και ψήνουμε την πίτα για περίπου 40 λεπτά, να ροδίσει ολόγυρα.
Σερβίρουμε τη λαδόπιτα αλμυρή πασπαλισμένη με λίγη ρίγανη είτε ως συνοδευτικό είτε ως κυρίως πιάτο μαζί με μια ντοματοσαλάτα.