Τι ρύζι βάζουμε στον λαπά;
Για να χυλώσει σωστά και να βγει όλο το άμυλο που θα δώσει κρεμώδη υφή χρησιμοποιούμε ιδανικά ρύζι γλασέ.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό και λίγο αλάτι κατά βούληση.
Μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτουμε μέσα το ρύζι.
Χαμηλώνουμε την εστία και σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά σιγοβράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει ,να χυλώσει και να αποβάλει όλο το άμυλο.
Ανακατεύουμε συχνά γιατί πιάνει στην κατσαρόλα.
Μόλις βράσει και μαλακώσει το ρύζι θα πάρει κρεμώδη υφή το νερό.
Τότε προσθέτουμε το λάδι και διορθώνουμε το αλάτι.
Ανακατεύουμε και σβήνουμε την εστία.
Στύβουμε μέσα λίγο λεμόνι και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο όσο είναι ζεστός.
Σε πολλούς αρέσει πιο ζουμερός και σε πολλούς αρέσει πιο πηχτός αυτό είναι καθαρά θέμα επιλογής του καθενός.