Λαπάς συνταγή από την Αργυρώ, μάθε τη σωστή αναλογία για το ρύζι και το νερό.

Λαπάς συνταγή από την Αργυρώ, μάθε τη σωστή αναλογία για το ρύζι και το νερό.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1/2 φλ. ρύζι γλασέ
  • 1 3/4 φλ. νερό
  • Λίγο αλάτι
  • Χυμό λεμονιού (λίγες σταγόνες)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τι ρύζι βάζουμε στον λαπά;

    Για να χυλώσει σωστά και να βγει όλο το άμυλο που θα δώσει κρεμώδη υφή χρησιμοποιούμε ιδανικά ρύζι γλασέ.

    Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό και λίγο αλάτι κατά βούληση.

    Μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτουμε μέσα το ρύζι.

    Χαμηλώνουμε την εστία και σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά σιγοβράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει ,να χυλώσει και να αποβάλει όλο το άμυλο.

    Ανακατεύουμε συχνά γιατί πιάνει στην κατσαρόλα.

    Μόλις βράσει και μαλακώσει το ρύζι θα πάρει κρεμώδη υφή το νερό.

    Τότε προσθέτουμε το λάδι και διορθώνουμε το αλάτι.

    Ανακατεύουμε και σβήνουμε την εστία.

    Στύβουμε μέσα λίγο λεμόνι και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο όσο είναι ζεστός.

    Σε πολλούς αρέσει πιο ζουμερός και σε πολλούς αρέσει πιο πηχτός αυτό είναι καθαρά θέμα επιλογής του καθενός.

    Για πιο ζουμερή υφή συμπληρώστε 1/4 φλ νερό στην κατσαρόλα.
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται