Εκτέλεση
Ξεκινάμε τα λαζάνια με λαχανικά, προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200ºC.
Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ολόκληρο για 4′-5′.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και το θυμάρι και βράζουμε για 10′.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό. Αν χρειάζεται προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 5′, μέχρι να μαραθούν ελαφρά.
Αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε το κατίκι με το κεφαλοτύρι.
Τρίβουμε πιπέρι.
Στρώνουμε 6 λαζάνια ωμά στο λαδωμένο πυρέξ και καλύπτουμε με ένα φλιτζάνι σάλτσα, το 1/3 των λαχανικών, το 1/3 των τυριών (κατίκι και κεφαλοτύρι) και το 1/3 από το κασέρι.
Επαναλαμβάνουμε 2 φορές τις στρώσεις. Λαζάνια, σάλτσα, τυριά, κασέρι. Τελειώνουμε με κασέρι.
Καλύπτουμε με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20′.
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για 10′- 15′ επιπλέον.