Λαζάνια στο φούρνο εύκολα, ζουμερά με τυριά που λιώνουν και με μόνο 15 λεπτά προετοιμασία.

Λαζάνια στο φούρνο εύκολα, ζουμερά με τυριά που λιώνουν και με μόνο 15 λεπτά προετοιμασία.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα λαζάνια

  • 250 γρ. λαζάνια, (14 κομμάτια)
  • 50 γρ. Arla Pasta & Gratinar
  • 50 γρ. τυρί Arla μοτσαρέλα
  • Για τη σάλτσα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 650 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • Λίγη ρίγανη & θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 250 ml κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα ή ντομάτα στον χυμό τη
  • 350 ml ζωμό κρέατος ή νερό ζεστό
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη κρέμα

  • 800 ml γάλα
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. mix τριμμένων τυριών που λιώνουν
  • Αλάτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για το κιμά

    Σοτάρουμε τον κιμά στο καυτό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 5′, μέχρι να ροδίσει και να στεγνώσει.

    Ρίχνουμε το βούτυρο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο και σοτάρουμε για 3′.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ, την πάπρικα, τη ρίγανη, το δαφνόφυλλο και σοτάρουμε για 1’.

    Σβήνουμε με το κρασί κaι αφήνουμε για 1´ να εξατμιστεί στο μισό.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό ( ή νερό), λίγο αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 15-20’. Πρέπει η σάλτσα να είναι ζουμερή.

    Για το κρέμα

    Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κρύο γάλα, το βούτυρο, το κόρν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι.

    Ανακατεύουμε να διαλυθεί το κορν φλάουρ και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να δέσει και να πυκνώσει για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

    Αποσύρουμε μόλις πάρει βράση.

    Ρίχνουμε μέσα το mix 3 τυριών και ανακατεύουμε να λιώσει.

    Στο ταψί

    Σε βουτυρωμένο πυρίμαχο 22×34 βάζουμε λίγες κουταλιές κρέμα.

    Σπάμε επάνω τα μισά λαζάνια και τα απλώνουμε στη βάση του ταψιού.

    Προσθέτουμε όλο τον ζουμερό κιμά.

    Σπάμε τα υπόλοιπα λαζάνια και τα πιέζουμε να μπουν στη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τα τυριά.

    Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και μπλέκουμε ελαφρά τα δυο μείγματα.

    Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο τριμμένο τυρί.

    Τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα και ψήνουμε για 25′.

    Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα το φαγητό για 10′.

    Όσο είναι ζεστά βγάζουμε κουταλιές. Όταν κρυώσουν ελαφρά μετά από 5-10′ και σταθεροποιηθούν, κόβουμε κομμάτια.

    Σερβίρουμε τα εύκολα λαζάνια στο φούρνο όσο είναι ζεστά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται