Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ τη μαγιά, 1 κ.σ. από τη ζάχαρη, 3 κ.σ. από το νερό.
Ανακατέψτε κι αφήστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά αφού σκεπάσετε το μπολ.
Για τη ζύμη
Μετά από 10′, βάλτε σε ένα μπολ όλα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Ανακατέψτε με ένα κουτάλι καλά να διαλυθούν τα υλικά, ρίξτε την ενεργοποιημένη μαγιά κι ανακατέψτε.
Κρατήστε 1/2 φλ. αλεύρι και το υπόλοιπο ρίξτε το ανακατεύοντας με το κουτάλι στα υλικά.
Δεν το βάζουμε όλο με μιας, κρατάμε λίγο για το τελείωμα.
Όταν μαζευτεί σε μπάλα γύρω από το κουτάλι, βουτάμε τα χέρια στο αλεύρι που κρατήσαμε και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή και εύπλαστη που δεν κολλάει καθόλου στα χέρια.
Τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ βάζουμε, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί για 1 ώρα.
Μετά το φούσκωμα τη βγάζουμε στον πάγκο και τη ζυμώνουμε να ξεφουσκώσει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια. Θα πλάσουμε 6 κομμάτια σε σχέδια που βλέπετε στις φωτογραφίες.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30′ .
Αλείφουμε με ζαχαρόνερο για να γυαλίσουν.
Ψήσιμο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 20′, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα του φούρνου, στους 180 °C μέχρι να ροδίσουν.
Σχέδιο
Σχέδια σε σχήμα ανθρώπου σύμφωνα με το σχέδιο στις φωτογραφίες.