Εκτέλεση
Σε πολύ καθαρό κάδο του μίξερ, βάζουμε τα παστεριωμένα ασπράδια, το αλάτι και με το σύρμα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για 2′ -3′ μέχρι να κάνει σώμα η μαρέγκα και να δημιουργηθούν απαλές κορυφές που στέκονται.
Σιγά-σιγά, σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τη βανίλια.
Σταδιακά προσθέτουμε και την κοσκινισμένη άχνη, μέχρι να την βάλουμε όλη.
Δυναμώνουμε το μίξερ και στη δυνατή ταχύτητα, χτυπάμε το γλάσο να γυαλίσει για 3-4´ περίπου.
Χωρίζουμε σε μπολάκια και προσθέτουμε διαφορετικά χρώμα ζαχαροπλαστικής σε κάθε μπολ για να γαρνίρουμε πολύχρωμα τις παρασκευές μας.
Βάζουμε σε σακούλα κορνέ ζαχαροπλαστικής με την ανάλογη μύτη ζαχαροπλαστικής για γαρνίρισμα και γαρνίρουμε.
Αν θέλουμε, κλείνουμε καλά την σακούλα να μην πάρει αέρα και υγρασία και διατηρούμε το γλάσο που περίσσεψε για 2-3 μέρες στο ψυγείο.
Μυστικά
Αυτό είναι το ιδανικό γλάσο για βασιλόπιτα.
Ανάλογα με την χρήση που θέλετε να κάνετε στο λευκό γλάσο, μπορείτε να κάνετε την σύστασή του λίγο πιο πυκνή. Προσθέτοντας λίγη επιπλέον άχνη ή λίγο πιο αραιή προσθέτοντας λίγες σταγόνες νερό.
Δηλαδή μπορεί να θέλετε πιο σφιχτή και σταθερή υφή για περίγραμμα π.χ. στα μπισκότα ή πιο μαλακή υφή στην επιφάνεια των μπισκότων ή πάνω σε κέικ ή χριστουγενιάτικους κορμούς.
Επίσης, αντί για αλάτι στην αρχική μορφή της μαρέγκας, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κρεμόριο (λευκή σκόνη στα σούπερ μάρκετ) που βοηθάει την μαρέγκα κάθε μορφής να κρατήσει τον όγκο της σταθερό.
Διακοσμήστε μοναδικά τα μπισκότα σας με το λευκό γλάσο ζάχαρης, αλλά και κορμούς σαν τον κορμό με γλάσο!