• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 10 λεπτά
553
  • Για τη ζύμη
  • 175 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμ. βούτυρο (κρύο κομμένο σε καρέ)
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 κρόκο
  • 1 κ.σ. κρύο νερό
  • Για την κρέμα λεμόνι
  • 125 γραμ. ζάχαρη
  • 30 γραμ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 3 λεμόνια
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από 1 λάιμ (σύνολο ο χυμός από τα 3 φρούτα 250 γρ.)
  • 80 γραμ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 3 κρόκους
  • 1 αβγό
  • Για τη μαρέγκα
  • 4 ασπράδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο κάδο του μίξερ.

    Με τους κοφτές σε διακεκομμένη λειτουργία αναμιγνύουμε.

    Μαζεύουμε τη ζύμη και την βγάζουμε στον πάγκο.

    Την ενώνουμε με τα χέρια και την απλώνουμε σε ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκ.

    Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι.

    Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30′.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα.

    Βάζουμε λαδόκολλα στην τάρτα και γεμίζουμε με βαρίδια, ρύζι, όσπρια κλπ.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 20′-25′, αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα βαρίδια (αφού κρυώσουν τα αποθηκεύουμε για παρόμοια μελλοντική χρήση) συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′.

    Για την κρέμα λεμόνι

    Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και τον χυμό.

    Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να πυκνώσει.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.

    Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους και το αυγό και τα ρίχνουμε στην κρέμα.

    Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πυκνώσει, ανακατεύοντας συνεχώς.

    Αδειάζουμε την κρέμα λεμόνι στην μισοψημένη τάρτα.

    Για τη μαρέγκα

    Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.

    Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.

    Χτυπάμε την μαρέγκα δυνατά να γυαλίσει για 1 λεπτό.

    Ακουμπάμε κουταλιές μαρέγκας στην τάρτα.

    Ψήνουμε για περίπου 20′ να ροδίσει ελαφρά η μαρέγκα.

    Αφήνουμε τη lemon pie να κρυώσει τελείως για περίπου 1,5 ώρα και σερβίρουμε.

    Καλύτερα να καταναλωθεί την ίδια μέρα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται