Λεμονανθός γλυκό κουταλιού
Για τον ανθό λεμονιού γλυκό του κουταλιού, ξεπλένουμε πρώτα τον ανθό λεμονιάς πολύ καλά.
Βράζουμε μπόλικο νερό σε κατσαρόλα και τον βουτάμε μέσα.
Τον ζεματάμε για 2-3΄, ενώ δίπλα φροντίζουμε να έχουμε λεκάνη με νερό και παγάκια.
Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τον ζεματισμένο ανθό στη λεκάνη με το παγωμένο νερό για να κοπεί ο βρασμός του.
Προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού μαζί με τις λεμονόκουπες.
Αφήνουμε στον ήλιο για μία μέρα.
Βάζουμε τη ζάχαρη σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
Αφήνουμε το σιρόπι να μισοδέσει χωρίς να το ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε καλά τον λεμονανθό πρώτα σε σουρωτήρι και μετά τον αφήνουμε σε πετσέτα κουζίνας να στεγνώσει ελαφρά.
Προσθέτουμε τον ανθό στο σιρόπι μαζί με το χυμό λεμονιού.
Σιγοβράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Το διατηρούμε στο ψυγείο.