Για το λεχματζούν
Βάζουμε το κιμά στο ξύλο κοπής.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι την ντομάτα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και με το μαχαίρι μας κόβουμε τα υλικά ξανά και ξανά (το μείγμα απλώνεται με το κόψιμο, το μαζεύουμε με το μαχαίρι και συνεχίζουμε).
Στο τέλος το μίγμα θα έχει γίνει σαν να ζυμώθηκε και θα έχει αλλάξει χρώμα. Το ιδανικό θα ήταν αν μπορούσαμε να αφήσουμε το μίγμα για λίγο στο ψυγείο σκεπασμένο.
Απλώνουμε σε λαμαρίνες τις πίτες.
Βάζουμε σε κάθε πίτα από λίγη γέμιση κιμά και την απλώνουμε με τα δάχτυλα σε πολύ λεπτή στρώση. Προσέχουμε να αφήσουμε κενό το χείλος της πίτας από την γέμιση.
Ψήνουμε τα λεχματζούν σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 -220°C για περίπου 15΄ μέχρι να ροδίσουν καλά οι πίτες.
Καίμε το βούτυρο σε τηγάνι και μόλις τα βγάζουμε από το φούρνο περιχύνουμε τα λεχματζούν με το καυτό βούτυρο. Αν θέλουμε στύβουμε λίγο λεμόνι.
Σερβίρουμε.
Μυστικά
Προσέχουμε να κόψουμε και να ανακατέψουμε πολύ καλά με το μαχαίρι το μίγμα ώσπου να μην ξεχωρίζονται τα υλικά.
Προσέχουμε να απλώσουμε τον κιμά σε πολύ λεπτή στρώση.
Εάν μας αρέσει η πίτα για σουβλάκι θέλουμε επιπλέον 5΄ ψήσιμο για να ροδίσει.
Εάν χρησιμοποιήσουμε τις μικρές ατομικές αραβικές πίτες, μόλις ροδίσουν οι πίτες τις βγάζουμε από τον φούρνο.