Λικέρ βατόμουρο
Για το λικέρ βατόμουρο, διαλέγουμε ανάμεικτα κόκκινα και μαύρα φρούτα.
Τα πλένουμε καλά, μαζί με τα κοτσάνια τους, γιατί αλλιώς απορροφούν νερό το οποίο αποβάλλουν μετά στο λικέρ.
Τα αφήνουμε πάνω σε πετσέτα να στραγγίσουν και να στεγνώσουν καλά.
Βάζουμε μέσα στο βάζο σε στρώσεις τα φρούτα με τη ζάχαρη και το σκεπάζουμε καλά.
Αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο, να λιώσει-υγροποιηθεί η ζάχαρη.
Την επομένη προσθέτουμε το αλκοόλ. Σφραγίζουμε το βάζο και το φυλάμε ένα μήνα σε δροσερό και σκιερό μέρος να ωριμάσει. Πότε πότε το ανακινούμε.
Όταν ωριμάσει το λικέρ (το καταλαβαίνουμε επειδή αποκτά χρώμα), το σουρώνουμε σε διπλωμένο τουλπάνι πιέζοντας καλά τα φρούτα.
Στη συνέχεια το μοιράζουμε σε δύο αποστειρωμένα μπουκάλια και το διατηρούμε στο ψυγείο.