Λικέρ φρούτα του δάσους
Αρχικά, ισομοιράζουμε τα φρούτα του δάσους στα δύο αποστειρωμένα βάζα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ρούμι, τη βότκα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει ελαφρά.
Ισομοιράζουμε το μείγμα για το λικέρ φρούτα του δάσους στα βάζα (δες εδώ γιατί δεν πρέπει να τα πετάς!) περιχύνοντας με αυτό τα φρούτα.
Πλένουμε το πορτοκάλι και αφαιρούμε 2 κομμάτια από τη φλούδα του (μόνο το κίτρινο μέρος).
Βάζουμε από 1 φλούδα σε κάθε βάζο και στη συνέχεια τα σφραγίζουμε καλά.
Αφήνουμε τα βάζα σε σκοτεινό ντουλάπι το λιγότερο για 1 μήνα.
Όσο πιο πολύ τα αφήσουμε τόσο πιο ωραίο θα γίνει το λικέρ.
Κατά διαστήματα απλώς τα ανακινούμε για να διαλύεται η ζάχαρη που κατακάθεται.
Όταν περάσει ο χρόνος ωρίμανσης, το σουρώνουμε και το μοιράζουμε σε μπουκάλια.
Χρόνος ωρίμανσης: 1 μήνας
Μετά από ένα γεμάτο και πλούσιο γιορτινό τραπέζι, ένα αρωματικό λικέρ με φρούτα του δάσους και άρωμα πορτοκάλι είναι ό,τι πρέπει για να ολοκληρώσετε το φαγητό σας. Όσο νόστιμα και αν ήταν τα φαγητά που προσφέρατε στους καλεσμένους σας, η τελευταία γεύση είναι αυτή που θα μείνει. Επομένως, φροντίστε το τελευταίο κέρασμα να είναι αυτό που πρέπει. Και με αυτό το σπιτικό λικέρ σίγουρα θα φύγουν με την καλύτερη γεύση και εντύπωση.
Δείτε εδώ οδηγίες για τα αγαπημένα εσπεριδοειδή από την Αργυρώ.