Λικέρ κουμ κουάτ με Σαφράν
Για το λικέρ κουμ κουάτ, πλένουμε καλά πρώτα τα φρούτα. Με ένα σουβλί ή πιρούνι τα τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια.
Τα βάζουμε σε βάζο που σφραγίζει. Περιχύνουμε με αλκοόλ. Σφραγίζουμε το βάζο και αφήνουμε να σταθεί 3 εβδομάδες σε δροσερό σημείο.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τον κρόκο Κοζάνης και αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 3-4 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ρίχνουμε το σιρόπι στο βάζο με τα υπόλοιπα υλικά. Σφραγίζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 1 εβδομάδα.
Σουρώνουμε το λικέρ με το κατακίτρινο χρώμα σε ψιλή σήτα ή τουλπάνι ή ακόμα και σε φίλτρο του καφέ.
Το βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι και το διατηρούμε παγωμένο.
Δεν υπάρχει καλύτερο χωνευτικό από το λικέρ κουμ κουάτ. Η γεύση του διαρκεί για πολλή ώρα και είναι ιδανικό να το απολαύσετε μετά από πλούσια γιορτινά γεύματα.