• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
5
  • 1 λίτρο τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο)
  • 1/2 λίτρο κονιάκ
  • 6 γαρίφαλα (μοσχοκάρφια)
  • 3 ξύλα κανέλα
  • 1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 1 μανταρίνι (φλούδες)
  • 1 πορτοκάλι (φλούδες)
  • 1 περγαμόντο (φλούδες)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λικέρ µασαλά µε εσπεριδοειδή

    Για το  λικέρ εσπεριδοειδών μασαλά, πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα και αφαιρούμε τη φλούδα με λεπτό μαχαιράκι για ν’ αποφύγουμε το λευκό σημείο (πέτσα) που πικρίζει τα λικέρ.

    Σε γυάλινο σκεύος που κλείνει αεροστεγώς βάζουμε όλα μαζί τα υλικά. Τ’ αφήνουμε για 20 ημέρες, ανακινώντας κατά διαστήματα το γυάλινο σκεύος.

    Όταν περάσει το χρονικό διάστημα των 20 ημερών, το σουρώνουμε με διπλωμένο τουλπάνι και το μοιράζουμε σε μποτίλιες του λικέρ

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται