Λικέρ πορτοκάλι Μασαλά
Για το σπιτικό λικέρ πορτοκάλι μασαλά, πλένουμε πρώτα και καθαρίζουμε μόνο την κίτρινη φλούδα, χωρίς το άσπρο. Τις βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ζάχαρη από τη συνολική της συνταγής. Πατάμε καλά με τα χέρι να βγουν τα αιθέρια έλαια. Τις βάζουμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
Προσθέτουμε το αλκοόλ και κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο. Σφραγίσουμε κι αφήνουμε για 10 ήμερες.
Φτιάχνουμε σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό που το βράζουμε για 3′. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Το προσθέτουμε στο βάζο με τα υπόλοιπα υλικά.
Αφήνουμε σφραγισμένο για μια εβδομάδα. Σουρώνουμε και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.