• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
7

Υλικά

  • Μερίδες 1 βάζο
  • 1 λίτρο κονιάκ ή βότκα
  • 10 πορτοκάλια ακέρωτα
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 1 μοσχοκάρυδο ολόκληρο
  • 10 γαρύφαλλα
  • 600 γραμ. νερό
  • 600 γραμ. ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λικέρ πορτοκάλι Μασαλά

    Για το σπιτικό λικέρ πορτοκάλι μασαλά, πλένουμε πρώτα και καθαρίζουμε μόνο την κίτρινη φλούδα, χωρίς το άσπρο. Τις βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ζάχαρη από τη συνολική της συνταγής. Πατάμε καλά με τα χέρι να βγουν τα αιθέρια έλαια. Τις βάζουμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.

    Προσθέτουμε το αλκοόλ και κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο. Σφραγίσουμε κι αφήνουμε για 10 ήμερες.
    Φτιάχνουμε σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό που το βράζουμε για 3′. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Το προσθέτουμε στο βάζο με τα υπόλοιπα υλικά.

    Αφήνουμε σφραγισμένο για μια εβδομάδα. Σουρώνουμε και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται