Σπιτικό λικέρ ρόδι, ένα αγαπημένο ποτό ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι. Απλή συνταγή χωρίς βράσιμο.

Σπιτικό λικέρ ρόδι, ένα αγαπημένο ποτό ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι. Απλή συνταγή χωρίς βράσιμο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
606

Υλικά

  • Μερίδες 1.5 lt

Για το λικέρ ρόδι

  • 6 ρόδια (καθαρισμένα)
  • 1/2 lt κονιάκ
  • 1 lt τσίπουρο ή βότκα
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε πρώτα τα ρόδια.

    Τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς.

    Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ, το τσίπουρο και τη ζάχαρη, καθώς και το ξύλο κανέλας.

    Αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για 20-25 ημέρες ανακινώντας τακτικά το γυάλινο δοχείο για να λιώσει η ζάχαρη.

    Το σουρώνουμε σε διπλό τουλπάνι και το μοιράζουμε σε μπουκάλια του λικέρ.

    Μυστικό

    Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε ακόμα περισσότερο προσθέτουμε στο λικέρ 2 κ.σ. γρεναδίνη για να αποκτήσει βαθύ ρόδινο χρώμα.

    Διαβάστε τα πάντα για τη ροδιά, αυτό το υπέροχο δέντρο που ανθίζει και μας δίνει πανέμορφους και πεντανόστιμους καρπούς!

    Μπορείτε να φτιάξετε και φανταστική μαρμελάδα ρόδι!.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται