Λουκανικόπιτα σουφλέ όνειρο. Η γεύση της μοναδική, η υφή της αφράτη, τυρένια, κρεμένια, με μοναδικά υλικά και τυριά που μαστιχώνουν. Σερβίρετέ την ως...

Λουκανικόπιτα σουφλέ όνειρο. Η γεύση της μοναδική, η υφή της αφράτη, τυρένια, κρεμένια, με μοναδικά υλικά και τυριά που μαστιχώνουν. Σερβίρετέ την ως γεύμα με σαλάτα ή για πρωινό το Σαββατοκύριακο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
36

Για τη λουκανικόπιτα σουφλέ

  • 1 συσκ. κρουασανάκια ψημένα
  • 500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα (χωρίς το περίβλημα)
  • 300 γρ. κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε μικρά καρέ (ή κολοκύθι πράσινο)
  • 4 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
  • 1-2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • 3 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος light
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 2 φλ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • Πιπέρι φρεσκοτριμένο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Για το ταψί
  • Λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα
  • Πράσινη σαλάτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα κρουασάν

    Θα χρησιμοποιήσουμε ψημένα και κρύα κρουασάν.

    Τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια, σε μπουκιές.

    Τα αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά, για να στεγνώσουν και να ξεραθούν ελαφρά.

    Τα κρουασάν της χθεσινής ημέρας είναι ιδανικά γι’ αυτήν τη συνταγή.

    Για τη λουκανικόπιτα σουφλέ

    Καθαρίζουμε τα λουκάνικα από το περίβλημα.

    Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία.

    Τα ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας  να διαλυθούν σε κιμά για 5 λεπτά.

    Προσθέτουμε την κολοκύθα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθεί η κολοκύθα.

    Τρίβουμε λίγο πιπέρι.

    Τα βάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.

    Αφού κρυώσουν λίγο, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το πεκορίνο τριμμένο, τη μισή γραβιέρα και μία δυο πρέζες μοσχοκάρυδο.

    Για το ψήσιμο

    Θα χρησιμοποιήσουμε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, διάστασης 30χ20 εκατοστά.

    Αδειάζουμε τα υλικά στο πυρίμαχο σκεύος και τα στρώνουμε ώστε να είναι ομοιόμορφη η επιφάνειά τους.

    Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά.

    Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός ή σύρμα για 1-2 λεπτά, ώστε να αφρατέψουν, και προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα και λίγο αλάτι.

    Ανακατεύουμε.

    Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί με το μείγμα αυγό-γάλα.

    Μπορούμε να τα αφήσουμε για 15 λεπτά στον πάγκο και μετά να τα ψήσουμε. 

    Ιδανικά όμως, για αφράτο αποτέλεσμα σας προτείνω να τα σκεπάζετε με μεμβράνη τροφίμων και να τα αφήνετε στο ψυγείο μερικές ώρες (από 2 ώρες έως και ολόκληρη τη νύχτα).

    Αφαιρούμε τη μεμβράνη.

    Προσθέτουμε την υπόλοιπη τριμένη γραβιέρα στην επιφάνεια.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. 

    Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά. για να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.  

    Αφήνουμε για 10 λεπτά στον πάγκο και σερβίρουμε πράσινη σαλάτα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται