Για τα κρουασάν
Θα χρησιμοποιήσουμε ψημένα και κρύα κρουασάν.
Τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια, σε μπουκιές.
Τα αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά, για να στεγνώσουν και να ξεραθούν ελαφρά.
Για τη λουκανικόπιτα σουφλέ
Καθαρίζουμε τα λουκάνικα από το περίβλημα.
Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία.
Τα ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας να διαλυθούν σε κιμά για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την κολοκύθα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθεί η κολοκύθα.
Τρίβουμε λίγο πιπέρι.
Τα βάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Αφού κρυώσουν λίγο, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το πεκορίνο τριμμένο, τη μισή γραβιέρα και μία δυο πρέζες μοσχοκάρυδο.
Για το ψήσιμο
Θα χρησιμοποιήσουμε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, διάστασης 30χ20 εκατοστά.
Αδειάζουμε τα υλικά στο πυρίμαχο σκεύος και τα στρώνουμε ώστε να είναι ομοιόμορφη η επιφάνειά τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά.
Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός ή σύρμα για 1-2 λεπτά, ώστε να αφρατέψουν, και προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί με το μείγμα αυγό-γάλα.
Μπορούμε να τα αφήσουμε για 15 λεπτά στον πάγκο και μετά να τα ψήσουμε.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη τριμένη γραβιέρα στην επιφάνεια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά. για να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
Αφήνουμε για 10 λεπτά στον πάγκο και σερβίρουμε πράσινη σαλάτα.