Λουκανικοπιτάκια συνταγή με αφράτη ζύμη, ιδανικά για πάρτυ, μπουφέ και καλέσματα.

Λουκανικοπιτάκια συνταγή με αφράτη ζύμη, ιδανικά για πάρτυ, μπουφέ και καλέσματα.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
25

Υλικά

  • Μερίδες 25 τμχ.

Για τα λουκανικοπιτάκια

  • 25 λουκάνικα μπουκιές
  • 1 φλ. βούτυρο μαλακό
  • 1 φλ. χλιαρό γάλα
  • 1 κ.γ. αλάτι (κοφτή)
  • 1 κ.γ. μαγιά σκόνη
  • 2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ξεκινάμε με τη ζύμη, βάζοντας το γάλα και τη μαγιά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.

    Προσθέτουμε το βούτυρο (μαλακό), το κεφαλοτύρι και την πάπρικα και το αλάτι.

    Ανακατεύουμε με το κουτάλι και ρίχνουμε το αλεύρι.

    Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή.

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε 25 μπαλίτσες.

    Ένα – ένα κομμάτι το πλαταίνουμε μακρόστενα ανάμεσα στις παλάμες μας.

    Τοποθετούμε ένα λουκάνικο και κλείνουμε σε ρολό αφήνοντας τα πλαϊνά ανοιχτά, να φαίνονται οι άκρες του.

    Αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά να ροδίσουν σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160ºC στον αέρα.

    Τα απολαμβάνουμε ζεστά ή κρύα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται