Mac and cheese, η πανεύκολη και αγαπημένη ανα τον κόσμο συνταγή, με κοφτό μακαρονάκι που ρουφάει τη γρήγορη μπεσαμέλ και τα λιωμένα τυριά όσο σιγοψήνεται...

Mac and cheese, η πανεύκολη και αγαπημένη ανα τον κόσμο συνταγή, με κοφτό μακαρονάκι που ρουφάει τη γρήγορη μπεσαμέλ και τα λιωμένα τυριά όσο σιγοψήνεται μαγικά.

  • προετοιμασία 35 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
207

Για τα μακαρόνια

  • 1 συσκ. κοφτό μακαρόνι ή κοραλάκι (500 γρ.)
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 2 φλ. γραβιέρα τριμμένη ή τυρί που λιώνει (της αρεσκείας σας)
  • 1/3 φλ. τρίμματα από μπαγιάτικο ψωμί (ψίχουλα)
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα

Για τη γρήγορη μπεσαμέλ χωρίς αυγά

  • 1 ½ lt γάλα (φρέσκο σε θερμ. δωμ.)
  • 6 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για την κλασική αμερικάνικη συνταγή mac and cheese, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 6 με 7 λεπτά.

    Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μεγάλο πυρίμαχο ταψί.

    Προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο ή λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να λαδωθούν τα μακαρόνια.

    Για τη γρήγορη μπεσαμέλ

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα.

    Ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει το κορν φλάουρ.

    Αφήνουμε τη μπεσαμέλ σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να πάρει βράση και να δέσει ελαφρά.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο επιπλέον.

    Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί.

    Ανακατεύουμε να λιώσει.

    Για το ψήσιμο

    Περιχύνουμε τα ζυμαρικά στο ταψί με τη μισή μπεσαμέλ και το υπόλοιπο τυρί και ανακατεύουμε απαλά.

    Προσθέτουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ.

    Σε ένα μπολ, βάζουμε τα ψίχουλα, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

    Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του mac and cheese.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 30 λεπτά να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια αλλά να παραμείνει ρευστή η κρέμα στην καρδιά του φαγητού.

    Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, όσο ακόμα η κρέμα είναι μαστιχωτή και τρεμουλιαστή.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται